Kuzu eti alırken;
a-Etlilik derecesine göre;Tam etli,Etli,Orta etli,Az etli olan
b-Etin rengine göre;Diyafram ve gövde üzerinde görülebilen kasların açık pembe den koyu kırmızıya kadar değişen renkte olan.
c-Yağlılık derecesine göre;Çok yağlı,Orta yağlı,Az yağlı olan
d-Ağırlıklarına göre sınıflara ayrılırlar
Sınıflandırma;
Toklu,Şişek ve Öveç grubu Koyun etleri her biri kendi içinde 4 sınıfa
(Extra,1 nci,2nci,3ncü) ayrılırlar.
Marya ,koç grubu gövde etleride her biri kendi içinde 3 sınıfa(1nci,2nci,3ncü) ayrılırlar.
Yukarıda isimlerinden bahsettiğimiz sığır ve koyun grupları içinde yer alan isimler hakkında kısa bilgiler aşağıda verilmiştir.
a-Etlilik derecesine göre;Tam etli,Etli,Orta etli,Az etli olan
b-Etin rengine göre;Diyafram ve gövde üzerinde görülebilen kasların açık pembe den koyu kırmızıya kadar değişen renkte olan.
c-Yağlılık derecesine göre;Çok yağlı,Orta yağlı,Az yağlı olan
d-Ağırlıklarına göre sınıflara ayrılırlar
Sınıflandırma;
Toklu,Şişek ve Öveç grubu Koyun etleri her biri kendi içinde 4 sınıfa
(Extra,1 nci,2nci,3ncü) ayrılırlar.
Marya ,koç grubu gövde etleride her biri kendi içinde 3 sınıfa(1nci,2nci,3ncü) ayrılırlar.
Yukarıda isimlerinden bahsettiğimiz sığır ve koyun grupları içinde yer alan isimler hakkında kısa bilgiler aşağıda verilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkılarınızı bekliyorum.